Kända svenska band

Har du någonsin blivit förvånad över att ett av dina favorit band kommer från samma land som dig själv? Det är du inte ensam om då det finns många kända band som härstammar eller kommer från Sverige. Om du vill läsa lite om sådana band så kan du hitta några av dem i texten nedan.

När man pratar om hårdrock och heavymetal så inser man ganska snabbt att många av dessa band kommer från skandinavien. Sverige är känt för många saker och en av dessa är hårdrocksmusik. Denna trend började någon gång runt 80-talet då det svenska bandet Europe började att slå igenom utomlands. Ett av de största metalbanden som är från Sverige är dock Göteborgsbandet In Flames som officiellt började att spela under tidigt 90-tal. Bandet är känt för sina minnesvärda gitarr riff och mörka sång texter.

 

Ett annat Svenskt band som är känt världen över är den populära popgruppen ABBA. Deras stora genombrott som har gjort dem kända över hela världen var när de vann Eurovision Song Contest med låten Waterloo. Förutom Waterloo så har ABBA flera populära hitlåtar, bland annat The winner takes it all, Dancing queen och Take a chance on me. De är sannerligen en del av svensk musikhistoria och i Stockholm finns det även ett museum som berättar om deras historia.